phenomenon, john Q, out of time review

0 pixel(s)

Assalamualaikum...

"Kehadiran cintamu...Menyinari hidupku...Kehangatan cintamu...Mengubati sepiku.."

Sayup kedengaran lirik lagu rock kapak nyanyian Blackrose, Cinta Abadi yang sedang dari corong speker. Best layan lagu rock2 kapak ni malam2. Bih2 g time nak posting blog nih. Renyai2 jer idea mncurah. Haha.

Dah 2 hari aku tak post blog..bukan pe..kekangan masa dan kesihatan tak mgizinkan aku tuk berbuat demikian.huhu. Syukur, malam ni aku dapat menruskan lagi posting blog untuk kesekian kalinya. Malam terakhir June 2008. He.

Bertemankan lagu2 rock kapak malam ni aku mereview Filem2 yang aku tonton beberapa hari ni. Something to share with, something to be told with, something to suggest. Maybe can be some inspiration,some motivation, some clarification. Who knows. Hee.

3 movie akan ku review..smua muvie2 yang telah lama ditayangkan. Antara rally movie paling best aku tgk. Tiga2 mmg best dari sudut tersendiri. Those are..Phenomenom, Out of time and John Q. Really good movies. Awesome direction. Marvellous act. Oustanding output.

1] - Phenomenon {1996}

"Some things in life just can't be explained."

Phenomenon a.k.a Fenomena in BM mmg awesome. Jalan cerita yang simple tapi pembawaan yang hebat. Quite a touching story..can be nominated as a touching story of the year(1996).

Lakonan mantap hero kegemaranku, John Travolta [Wild Hogs, 2007] dan heroinnya lakonan Kyra Sedgwick [The Game Plan,2007] di smping sidekick Forest Whitaker [The Great Debater,2008]. Merupakan film arahan John Turteltaub..sapa tah.haha!!

Mengisahkan sorg mamat average country, George Malley yang dpt ability best pd malam besdaynya bila dia terliht suatu cahaya terang tiba2. Bangun2 jer dari pengsan dia dapati dia mempunyai ability yang mantap. Dia jadi genius ngn tetiba,suka baca buku n sukakan knowlegde, boleh bertutur lam various bhasa dan leh bljr new language ngn kejap je. n ability paling best..dia leh telekinesis thp best. Tak tau telekinesis tu pandai2 korg carik sdri. Haha.

Jalan cerita dia simple jer tapi mbwa kesan yang mndalam. Saat2 akhir filem tu agak touching skit sbb dia nk mnunggu saat kematian dia. Dia ada tumor lm kepala yang luar biasa. huhu.
Overall citer dia mmg best. Layan..tak mngantuk. Good movie for the whole family plus the value. 7 bintang dr 10 bintang aku bagi. Travolta rules.

More info? - About. Review.

2] - John Q [2002]

" Give a father no options and you leave him no choice."

One of the most touching true story film i've ever seen. Outstanding and heart-touching story. Based on a true story of a civilian John Q. Archibald which is struggling to save his son's heart transplant who is not insurance covered. He takes an emergency room hospital and staff as hostages and demands the doctors to cure his son.

Starring by my most-promising actor,my febret,Denzel Washington as John Q. Really love his movie. The legendary Denzel. Every movie he's in is a MUST WATCH movie. Haha.

Sum. John Q is an emotional, heart-wrenching story that not only takes viewers on a journey within their own souls, but also opens up their eyes to the way the health care system works. 8 stars out of 10.

More Info? - About. Review. Photo.

3] - Out of Time [2003]

" How do you solve a murder when all the evidence points to you."

Out of Time @ Kesuntukan masa lakonan mantap Denzel lagi.haha. di samping Eva Mendez [Urban Legends: Final Cut, (2000)] . Arahan Carl Franklin.

Good movie. Mengisahkan sorg chief polis kat Banyan Bay yang terjebak dalam perangkap tikus rekaan ex-wife dia yang memanupilasi sia tuk dpatkan duit. Huhu ksian. Bila saat dia tahu dia kena 'kencing' ngn x-wife tu dia xleh wat pape2 dah sebab smua bukti tunjuk kat dia n dia xde alibi kukuh. So untuk kembali contengan arang kat muka dia yang makin menyerlah tu..mcm2 la dia buat. Aksi maksi, shoot shoot bang bang. Mcm2 r. Dia dlm keadaan yang terdesak n out of time.
Adakah dia dapat mengejar masa yang suntuk tu? Korang sila la tengok kalu ada yang tak tengok g tu. Yang dh tengok snyp2 dh. Hee.

Denzel rules lagi. Eva plak Hot semacam jer. Haha. 7 bintang dr 10 bintang. Good one.

More Info? - About. Official. Review.
Zemanta Pixie

Team Lunch @ Malee Tomyam Dengkil..

3 pixel(s)

Assalamualaikum...

Semalam, 26th of June kitorang opismate dari 2 grup ADMS development team mengadakan upacara team lunch a.k.a fly well party to our team leads, Mr. SW from Team 1 and Mr. KW form Team 2 yang akan berlepas ke New Zealand for about a month++ maybe to bring us new task.huhu. As decided, kitorang ke Dengkil, ke sbuah restoran yang feymes di kalangan rakyat jelata kompeni S. Haha. Restoran Malee Tomyam Seafood di daerah Dengkil. Bagi aku tempat tu dan a few times aku jejaki and makanan dia tahap fuyoh gak la especially Tomyam Poptex dia. Me like tomyam much2. Niceeee. Hee.


Perjalanan bermula dengan dlm 19org rakyat S bergerak konvoi 4buah kenderaan beroda 4. Dalam jam 12pm++ gitu. Sesampai di sana..meja2 restoran terpaksa diperkotak-katikkan untuk memenuhi keperluan selera pemangsa2,kitorang la.hee. 7 meja bersmbung mmbentuk satu barisan meja bulat yang tak bulat. Haha. Mata-mata lain kelihatan memandang karenah kami ber19 yang mak aih bising huha huha.

Makanan dipesan. Mulut berbuih berbual smbil menunggu dengan sabar santapan yang akan dihidangkan. Masing2 muka kebulur mcm tak makan 10hari. Huhu. Makanan smpai jer masing2 mcm peluru zup zap zup zap letak lauk lam pinggan. Haha. Enjoy makan2 sambil berbual pjg. Mengeratkan silaturrahim antara sesama umat samada sesama agama mhupun yang berlainan.

Ni aku lampirkan gambar semasa kejadian tu berlaku. Life on camera. Haha. Gambar before and after makan.

memuka kebulur...

Kalerpool air...

mari posing dengan air..

Korban hari itu..huhu

Ini juga bakal terkorban...

The uninvited guest..haha

Mangsa keadaan..

hasil buatan tangan si Nuar...

memuka kekenyangan...

pose di pintu gerbang..haha

Thx Malee Tomyam Seafood


"It starts well and ends marvelously"

Choose your Destiny - Wanted!!

0 pixel(s)

Assalamualaikum..

Gilerrrr ah
WANTED. Memang berbaloi dari dulu duk sebut2 "KENA TENGOK NI". Memang baloi. Bagi aku la. Orang lain bo layan. Aku punya citer. Haha. So sini cm bese cam sebelum2 ni aku nk mereview film2 yang aku tengok. This is the 1st review for NOW SHOWING movie.review tuk ALREADY SHOWED movie. Aku berada di tempat kejadian masa WANTED ni berlaku. Memang thrill, shrill and chill. Haha. Kalau korang suka filem Shoot 'Em Up atau Sin City..this movie is a MUST!!

Wanted [2008]

" Choose your destiny."

Satu filem yang mantap dan wajib ditonton bagi yang kaki wayang n movie mcm aku. WAJIB 2008. hee. Film arahan
Timur Bekmambetov yang pernah arahkan filem The Arena, 2001. Lakonan mantap dan menyirap aktress seksa seksi Angelina Jolie[Mr. & Mrs. Smith,2005], Morgan Freeman[Lucky Number Slevin,2006] di samping heronya James McAvoy[Penelope,2006].

Mengisahkan sorg mamat pathetic ni, si Wesley Gibson lakonan McAvoy yang juga hero dlm film ni yang mana hari2 yang dilaluinya adalah mcm biasa..rutin yang
membosankan sbgi Account Manager a.k.a Account Rep dan dicurangi oleh gf dia yang main kayu kayan dengan opismate dia. Mamat ni tensen r tapi dia kira budak baik r..buat dono jer smbil telan ubat kwl nafsu..eh..kwl tensen dia ngn bos dia bih2 lagi yang gumuk n suka main stapler. hee.

Suatu hari yang rutin, kat dlm store..dia dikidnap dengn penuh aksi oleh Fox lakonan Angelina Jolie(AJ). Dan dari situ bermulalah episod baru hidup dia yang bakal merubah segala-galanya. Siap dpt duit 3jota.huhu.aku pun nak. Jadik assassin pro tu. Leh bang bang n bunuh org cmtu jer..haha! Dari situla dia ditrain and dpt tau yang dia ni adalah dari golongan Fraternity, kira mcm ada kuasa special la.

Masa training tu mcm la dia buat n berlaku smpai la dia jadik sihat dan kuat. Minum milo. Hee..aku xnk citer banyak sgt lm ni..maybe sapa2 yang baca ni tak tengok lagi kan kacau line plak. Aku syorkan tengok jangan tak tengok. Kalu bleh tgk kat wayang, kalu xleh tggu kuar CD/DVD beli yg ORI n tengok. Bestt. Aksi maksi gitu.

Adegan paling aku tak tahan masa nk last2 tu AJ tembak buat 360degree tu. Mantap seyyh curve dia walau xreal. Satu g aku kompius dengan tembakan curve dlm muvi ni. Masa 1st mission si Wesley tu dia aim bukan main g kat mangsa dia tapi time nk tembak, hayun tangan dari belakang buat curve..so pe tujuan aiming dia tu???hmm..i wonder!!amik feel kot,xpun ada style. haha!!

Pistols and bullets yang dorg guna pun cambest jerk. Haa..ada satu adegan tak tahan gak..eh dua adegan yang bih kurang masa adegan tembakan jarak jauh tahap cipan tu..giler jauh n tepat siap leh lalu celah bangunan,celah donut tu. Tabik spring. Kena kepala mmg bersepai kecai la. Citer Vantage Point pun xleh lwn jarak jauh dia. Haha. Satu lagik..dorang berserah pada takdir dari mesin tenunan. Cam ajaran sesat jer. Haha. Pecaya ngn mesin tenun sampai bunuh2 orang. Gila ke ape!! Ape2 pun, dari sudut movie..RECOMMENDED.. 9point out of 10.

Sini aku letak beberapa adegan menarik dari WANTED.

Skodeng ke??
Aksi berat sebelah..

Bajek macho??
Tatu cam hantu
Aneroxia Nervosakah??

Aku stapler kang!!
Aksi senapang patah!

Skill tembak-tak-tengok

Wargghh!! Suicide...


More Info? - About. Trailer. Review. Official. Photos.

FYI,
WANTED adalah movie yang diadaptasi dari novel siri grafik bertajuk WANTED karya Mark Miller.

Some reviews -

"This over-the-top, ultraviolent, hyperkinetic action thriller pretty much has it all. "
-
The Hollywood Reporter

"It takes about an hour after it's over for the heart to slow, the brain to recalibrate, and the nonsensicalness of the thing to sink in."
- New York Magazine

"If you're looking for memorable dialogue and gripping drama, then you better get in line for another flick. But if it's spellbinding special effects and high-wire acts you crave, Wanted should be at the top of your list for big budget thrill rides." - Premiere

movie reviews...

0 pixel(s)

Assalamualaikum...

Post kali ni aku nak review a few movie yang aku duk tonton currently. Bukan yang dalam pawagam skang. Hee. The movies that i gonna review entitled 'Inside Man', 'My Mom's New Boyfriend' and 'Futurama: The Beast with a Billion Backs'. These three movies i've watched few days ago.

1] - Inside Man

" It looked like the perfect bank robbery. But you can't judge a crime by its cover. "

Inside Man a.k.a 'Orang Dalam' antara filem bank-heist/rompakan bank yang best penah aku tengok. Arahan oleh Spike Lee yang pernah direct film She Hate Me tahun 2004.

Idea n cara rompakan itu berjalan mmg best and penuh dengan aksi juga drama. Good movie. Dibintangi oleh one of my favourite actor Denzel Washington[Man on Fire,2004] dan juga Clive Owen [Shoot Em' Up, 2007], di samping Jodie Foster[The Brave One, 2007]. 3 otai hollywood ni dh mnunjukkan bahawa film ni ada kualiti tersendiri.

Sinopsis - Kisah bermula ngn sekumpulan 4 org berpakaian tukang cat dtg bervan, stop n masuk dlm bank [camouflage r kira nih] dlm usaha dorg nk rompak bank tu. Masa tu bank penuh ngan customer sdg buat transaction masing2. Dalam beberpa ketika jer rompakan tu berlaku n perampok2 tu memegang hostage dlm 20 org. Dlm usaha dorg nk melepaskan diri, dorg stripkan semua hostage tggl yg dlm2 jer n pakaikan ngn satu jenis pakaian raincoat jer. So smua berpakaian sama jer..perampok n hostages. Sound best kn? haha. Good idea of heist. Pastu ada la twisting plot2 berlaku dlm usaha polis diketuai watak pegangan Denzel.

Overall GOOD movie. Recommend this movie to whom like bank-heist theme. 8.5 point out of 10.

More info? - About. Trailer. Review.

2] - My Mom's New Boyfriend

" To catch a thief, Henry Durand must do the unthinkable. Spy on his mother. "

Hmm..movie ni aku baru jer tengok 2 hari lepas. Dia punya poster kat sebelah ni 18 skit. Maaf la ye. Sekadar mereview. Citer ni dari pe yang aku tau tajuknya 2 3 kali bertukar sebelum finalize ngn 'My Mom's New Boyfriend' iaitu Homeland Security dan More Than You Know. Genre citer ni bih kurang Romantic Comedy la. Ada action sikit2.

Dibintangi oleh hero kegemaran aku, Antonio Banderas[Mask of Zorro,2004] dan Meg Ryan[You've Got Mail,1998]. Dua lagi otai Hollywood bergabung dlm citer komedi aksi romantik. Cerita arahan Goerge Gallo. Mengisahkan si anak lakonan Colin Hanks
[King Kong,2005], seorg FBI yang mempunyai mak y HOT dan diminati ramai yang cuba melindungi emaknya dari ditipu oleh pencuri seni antarabangsa yang juga bertindak sebagai new boyfriendnya,lakonan Antonio yang nak amik kesempatan dlm proses dia nk mencurik arca nilai jutaan hinggit. So dlm pd masa tu mcm2 la berlaku yg funny2. Layann.

Overall aku bagi 6 point out of 10.


More Info? - About. Trailer. Review.

3] - Futurama: The Beast with a Million Backs

Movie ke2 straight-to-DVD kartun FUTURAMA yang feymes. Memang best sebb aku memang minat kartun mengarut mcm ni. Haha. Satu geng dengan South Park, Simpsons and My American Dad.

Semua org yang minat Futurama msti tertunggu citer ni. Release baru jer lagi bulan Jun ni kt UK. aku dh tengok. Hee. Kisah kali ni mengisahkan satu raksasa dari luar galaksi lain yang dtg takluk bumi yg mereka duduki dan raksasa itu diketuai oleh Fry yang putus cinta. Haha. Leila memberontak nk melepaskan dunia Futurama dari cengkaman raksasa tu. Manakala Bender si Robot tu join underground league called Robot League y goal nk hapuskan human beings. Haha. Mcm2 adegan gila2 hilarious. Memang layan. Tak ilang lagi taring Futurama. Ditambah dengan aksi profesor, zoid d lain2 watak. Out of 10, aku bagi 8 points.

More Info? - About. Trailer. Review.

10 favourite Google logos...

0 pixel(s)

Assalamualaikum...

This is my pick. 10 of my favourite Google logo.
Nice to see. Melts upon your eyes.
Hee. Enjoy the colour of Google.
[this list is not by ranks]

1] - Happy New Year & 25 Years of TCP/IP on January 1, 2008


2] -
Chinese Dragon Boat Festival on June 15, 2002


3] - Doodle 4 Google Competition: 'Up in the Clouds' on May 22, 2008


4] - 50th anniversary of the LEGO brick on January 28, 2008


5] - Earth Day on April 22, 2008


6] - First Day of Spring on March 20, 2008


7] - Valentine's Day on February 14, 2005


8] -
National Teacher Day wishes on May 3, 2005


9] -
Father's Day wishes on June 20, 2004


10] -
Halloween wishes on October 31, 2002


There u have. 10 logos of Google search engine.
Pretty awesome huh. How they come with such an idea
and such an art. Awesome.
Google Rocks!!

Digg vs. Reddit?? Arghhh!!

0 pixel(s)

Assalamualaikum...

Huhu..Digg vs. Reddit. Donno which one to choose coz both are my daily watch site. Kind of like both of them. But finally i vote for DIGG coz of the UI. Go Digg. Go reddit also.

To VOTE..click the image below!

Brought to you by Datepad.com - Free Online Dating
Who do I think would kick ass?
"Digg"
Digg
Reddit
Created by Datepad

hot firefox pics & wallpaper..

0 pixel(s)

Assalamualaikum...

I've found a few HOT and nice Firefox pics.
Firefox rules.
Take over the web. IE Sucks.





Download Wallpaper

credit to firefoxy & mytechquest

my quote - "Forward. Don't Look Back!"

great pics i've found.

1 pixel(s)

Assalamualaikum...

Juz wanna share sumthing great dat i've found earlier.
Magnificient. Marvellous. Bizzare.
Tremendous. Fabulous. Extravaganza.
hee.

1 - Water, Girl & Umbrella .



2 - Yaw! Weee!



3 - Family of bugs .



4 - Old house by the beach



5 - Red October Rise



6 - Returning to the same ocean



7- Tree



8 - Cockfight



9 - Girl portrait



10 - All alone



11 - Autumn in red



12 - Bee the Cat




- What a wonderful world!! -

my quote - " look after the nature.
the nature will look after you"