Yesterday...Today...

0 pixel(s)

A bit of what happen yesterday and today...

Yesterday (29th)...
Cyberjaya DeepaRaya Open House @ Century Square

Novack teruja tengok Jason makan tak ingat...

Priya malu2 miow plak nak makan...

Suasana suasini...

Iklan jap...Cyberjaya Family Day 08 promotion

Elisha ngn Syida yg kuat makan...

..........

Today (30th)...
Pre-Halloween @ ODC GSC

Bernard yang rajin dan kuat..minum milo..
kulit labu tebal amat.huhu


Finally...labu dua serupa..yg mana lagi spooky?

Scary angle 1 : Spooky Pumpkin

Scary angle 2 : Spooky Pumpkin vs HP

Scary angle 3 : Which one spookier?

Join me - FOSS.my 2008

0 pixel(s)

Rare opportunity.
Rare activity.
Rare people.
Dare to be rare.


26 talks,
2 days,
1 great event,
not enough time.

Thank you...

0 pixel(s)

Thank the people who have injured you, Coz' they have trained my heart's will,

Thank people who have cheated you, Coz' they have allow you to gain knowledge,

Thank people who have injured you, Coz' they have liven up your personality,

Thank the people who have whipped you, Coz' they have lit the fire in your passion,

Thank the people who have abandoned you, Coz' they have taught you how to be independent,

Thank the people who have tripped you, Coz' they have strengthen your legs.

Thank all the peoples who've done everything to ME, Coz' I've learn a lot and I've move forward.

Thank you.

p/s : rojacked new entry : Create your own cloud with Wordle.

weekender...

0 pixel(s)

Salam,

3 hari cuti. Memang saat yang best bagi org mcm aku yang dh kije ni. Bukan senang nak carik hari yang leh cuti straight 3 hari melainkan amik leave atau MC. huhu. Hari ni hari Deepavali dan smua rakyat jelata Malaysia meraikannnya seadanya dan semeriahnya. Aku kat umah jer hari ni. Memang tul2 dlm umah sbb tak kuar umah walau depan laman umah. Hee. Bukan pe aku mls giler nk kuar rumah sbb 2 hari sebelumnya kau dh kuar turut2 dari morning smpai night..so amik masa hari DeepaRaya ni tuk rehat n kumpul energy 4 kije sok plak.

Hari sabtu aku kuar jejalan area putrajaya.nengok Wayang citer Bangkok Dangerous lakonan Nicholas Cage. Best gak citer tu sposen. Part paling sedap masa dia ngn awek Thai dia tu mkn Tomyam..mlm tu trus aku order tomyam tuk dinner. hee. Lepas tu p jejalan kat Taman Warisan Pertanian Putrajaya..roundup taman tu tgk keindahan tanaman2 pertanian yang menghijo. Snap snap. hee

Tak bley petik..kutip xpe..he

rhcp

palma girl..:-)

Indah kan langit petang itu..

Semalam plak aku g Mid Valley for Riang Ria Boling Sifoo.com 2008. Mmg happening event tu. 1st time aku join event geng Sifoo nih. B4 this sembang dlm forum jer..semalam dpt jumpa live ngn geng2 sifoo Ring-O, MrPsycho n istrinya deheart, BlueFrog, Wadud, Wek-Wek, Syacz, Tengku_7 n ank istrinya, chef nizam termasuk pengasas sifoo, Mr Imran Abdul Jabar dn juga sorg pakar motivasi terkenal Dr. Asmadi a.k.a drasmadi (nickname dlm sifoo.com) dan lain2 geng yang hadir.. Plus kitorng ada sesi exchange gift n mkn kue cupcake hasil tangan deheart n sesi bergambo selain baling bola seberat 12paun tu.hee. Aku dpt hadiah coffee maker yg comel. xtau sapa punya. Thx kpd yg memberi. Anonymous.

booked big time

Sifoo's rocking d bowls

cupcakes deheart bikin

baju rasmi RRBS 08

Mystery barter gift..thx.

Sticker sifoo.com

Happy Deepavali...

0 pixel(s)

Happy Deepavali to all my friends that celebrate it. May this Diwali the best Diwali ever.
To those who's not, Happy holiday. Drive carefully!




Can CHANGE change it?

0 pixel(s)

CHANGE?..
This few weeks..lots of hours taken..finally comes to the end. Change.

I just woke up from a fuzzy dream
You never would believe those things that I had seen
I looked in the mirror and I saw your face
You looked right through me, you were miles away

All my dreams they fade away
I’ll never be the same
If you could see me the way you see yourself
I can’t pretend to be someone else

You always love me more, miles away
I hear it in your voice, we’re miles away
You’re not afraid to tell me, miles away
I guess we’re at our best when we’re miles away

So far away

When no one’s around then I have you here
I begin to see the picture, it becomes so clear
You always have the biggest heart,
When we’re six thousand miles apart

Too much of no sound
Uncomfortable silence can be so loud
Those three words are never enough
But it’s long distance love.

....

no title..

0 pixel(s)

Salam,

Haha. Tak tau nak start cmne n ngan ape. Ape ek? Hmm..berlubang dah kot otak ni. Xlekat memori. Tadi duk ngadap Astro smbil makan Nasi Goreng Biasa berlaukkan daging kijang masak kunyit. Abg ipar si Asraf bg daging tu kat sminggu dah tapi tak termasak smpai la tadi. Xde lauk sgt n malas nk kuar sbb ujan..kitorang masak nasi goreng ala kadar n goreng daging kijang. Kijang tu..bukn slalu dpt rasa. FYI..dging kijang tu hasil sembelihan abang ipar Asraf yng menyembelih kijang yang dilanggar oleh rakan dia di Lebuh Raya Jerangau-Jabor last week. Sempat sembelih. alhamdulillah rezki Tuhan. Hee.

Tgk Astro sal Universe..kat Channel 555, History Channel. Yang menarik tertarik..dia citer yang sal planet Venus. n dia ada mngatakan sal Women from venus. Venus nampak cantik dari luaran tapi hakikatnya Venus adalah amat merbahaya kerana terdapat byk gas2 berbahaya dan fatal. Hujan asid sulfurik yang biasa terjadi kat planet Venus mmg merbahaya dan tiada hidupan bumi yang leh hidup dlmnya. Even machine can only last for a few minutes before it melts. Huhu. So jgn tgk luaran sorg wanita tu OK nice cantik..tapi kat dalam xtau lagik. Taukan luaran dan dalaman baru decide. Haha. Ye ke aku ni? Kalu silap info @ fakta sori mintak dulu. Hee.

Arggh..tetiba plak router bt hal..hang la plak..sebbek dpt pulihkan..ni yg bt aku malas nih.salam!!

Damai petang...

0 pixel(s)

Dalam gerimis petang,
melewati damainya sebuah permandangan.
Kabus yang putih berselerakkan,
mengindahkan kenangan selepas rintik hujan.
Bau rerumput hijau harum lagi mengasyikkan.
Kocakan air tasik menggamit satu ketenangan.
Pepohon nan basah tambah menyegarkan.
Kukirimkan kebahagian pada alam,
kukirimkan suratan pada yang Kalam.
Moga damai ini takkan hilang.


p/s : ngee... (~.^)

4 hari lepas - My Sis's Wedding - Day 2

2 pixel(s)

Salam,

Semalam aku citer sikit dal Day 1 kakak aku kwin..skang Day 2 (11th Oct 08)..day final..2 hari je dah la kan. Bukan 2 purnama mcm kwin ank2 raja dedulu. Hee. Hari ke2 bermula awal..sebab hari ni hari utama la..orang kmpung and rombongan akan datang full day..dari awal tghri sampai la malam kdg2..n mmg smpai mlm pun..haha.

Bermula ngn proses penyembelihan kobau balar sekor..bajek 4 kawah..mmg ckup2 4 kawah. kalu tak ckup. haru nk carik main dish pe. maka tumbanglah sekor kobau hari tu dengan lafaz Bismillah. Hee. Daging kobau yang lembut tu dimasak gulai kawah..mmg mengancam jiwa raga sesiapa yg melihat maupun membauinya. Hee.

Resmi alam...

Kat dalam umah pengantin duk siap2 ngn pe yg ptut..yang kaum hawa plak duk kat dpur n tmpt cooking berlangsung..buat makann tuk makan beradap raja sehari nanti. Kali ni Kak Gee n Mak Minah..bini abang Mie aku n mak dia yang masak tuk makanan raja sehari tu. Dorang mmg rajin. Masak2 ngn gubah2 bagi la kat dorang..Masyuk jer. He.

Lauk2 tuk raja sehari...

Aku plak duk kat luar rumah..mcm2 duk buat..jap ssun meja..letak lauk,lap baki (tempat letak lauk),g beli tu beli ni, lyn tetamu, angkat daging, tgk api..mcm2 la. Maltipepes kata orang. Adaptable and flexible gitu..tapi aku yang horrible n tiredable. Ngee. Dah la panas amat hari tu. Mau bebakul poluh aku jth ke tanah..kalu kumpul2 bleh bt siram pokok bunga dah. Haha. Sebbek ada air tersedia. Pengubat perit tekak dan panas mentari. Alhamdulillah.

Pelamin ngn hantaran...mana mempelai?huhu

Jam 11 pagi cmtu orang da mula ramai da.. Tetamu jemputan dah mula kelihatan. Tuan/Puan/ Datuk/Datin/Tan Sri/Puan Sri semua dah mula menampakkan diri. Hee. Aku pun jadik makin bizi..g mari lilah lilah duk buat pe yg ptut espescially tgk lauk2 kat meja laki n ppuan. Ada lauk tak ckup..incoming aku top up. Nati kang menunggu tetamu lauk2 tak sampai. Hee. Berpeluh nak dapat abang ipar sorang. Huhu. Hee..

Hmm...

Ni majlis besar 1st kat umah aku..sebelum ni mmg ada gak majlis tapi xsebig ini sbb sblum ni yg kawin abang2 aku..bese kat terengganu majlis kalu org laki xde r besar sgt..tengok menantu jer. Kalu anak ppuan yang kawin mmg besar r sbb pihak laki datang kan. So this is my first big wedding feast at my home. and my first brother-in-law. Sebelum ni dapat akak2 ipar j 3org. Dpat jugak sorg abang ipar. Hee. Bertambah ahli kuarga n kenalan serta sahabat handai mahupun biras beras bau bacang. Hee.

My younger sis ngn anak2 buah
(nafis, nadia n nabila)..


Majlis berlangsung smpai malam..sbb malam pun ada g dtg. Ada 2 famili dtg umah mlm tu. Smua org dh xde da..dorg dtg sbb siang xsmpat..ada kije lain. Xpe2..jemput naik..lauk2 ada lagik. Sila makan..jangan segan2. Nak tgk pengantin mai sini nk tunjuk..hee.

penyeri majlis...
a'a, firdaus, arif n aiman


Aku malas da nak citer...he. Overall..majlis berlangsung ngn meriah n lancar tanpa sebarang perkara tak baik berlaku. Cuma pak jak je, pak sedara aku minum air batu n kuk say dia jer kena uluran. Huhu. Tapi smua OK. Majlis Perkahwinan antara Roslina and Muhammad Isa berjaya dijalankan. Mission Accomplished.

p/s : to be continuekah?

4 hari lepas..My Sis's Wedding - Day 1

5 pixel(s)

Salam,

4 hari lepas,10hb Oct 2008, aku kat kampung halaman. Balik sekali lagi selepas raya sebab majlis kahwin my sister ngn bkl husband dia yang skang ni dh rasmi jg husband. Roslina vs Muhammad Isa. Bertolak dari Kajang 9mlm 9hb dan sampai ke rumah plus minus 11 pagi sbb aku p KT lu. He. Sesampai jer xsmpat nk lepas batuk kat tangga kata org..tetiba satu suara..' Lan..p kedai jap beli bawang, nanti gi Marang plak beli ikan ngan bunga Manggar..air batu 3paket besar ngan lampu kalimantang 2 set'. Huhu. Ape lagik terpksa la aku poie..dh smua bizi..mintak kunci Atoz BGJ kakak aku punya.. berdesup aku tunaikan arahan tersebut. Hee.

Aku tak reti la nak bercerita,lagipun malas2 je ujan2 ni.hee. Aku letak gambo jer mn aku pk best, ok n aku nk letak. Aku punya pasai la..hee.. Korang imagine sendri r mjlis akad pada day 1 ni. Mcm majlis akad y lain2 gak cuma mempelai je tak sama. Hee. Up you go. Lihatlah koleksi aku yang aku sempat cilok dari cam2 yang ada.

Day 1

Kobau korban baru jep smpai..

Gotong royong amalan mulia...

Pelamin si mempelai...ungu theme. my pebret.

Kakak sapa la nih? hee

Nadia buat muka..huhu


Mcm ni la meriah..anak beranak saudara buaya
sepupu sepapat makan bersama.

Pengantin lelaki dah kecut perut dah tgk serban tok kadi.

Rasmi suda...Alhamdulillah!

Aku pinjam pengantin pempuan jap buat teman gambo.
Bro n Sis factor.

Test2..Mana pengantin pmpuannye? hee..

Unit kerahan tenaga kanak2...hee

to be continue...

imperata arundiacea...

2 pixel(s)

Salam,

Imperata arundiacea..
Alangkah unik nama itu,
seunik kewujudanmu.
Baik burukmu.

Lalang..lalang..
Tumbuh meliar di halaman belakang,
Makin di biar makin menjalar,
Keciknya sejuk mata melilau,
Besarnya menyesakkan pandangan.

Pohon pisang di sebelah teruji,
ketinggian lalang semakin meninggi,
proses fotosintesis bakal disaingi,
matahari bersinar mendung mengiringi.

Semut hitam bersorak sepi,
Menyambut gambut kian tak bertepi,
Bakal menggigit kaki-kaki yang tiada entri,
Mengaduhlah si empunya kaki menahan peri.


Keseimbangan sekitar perlu di jaga,
Imperata perlu di kalahkan sermerta,
Jika mahu pandangan mata mula bercahaya,
Pandangan hati kian terbuka.
Lalang perlu ditewaskan jua.

Alkisahnya...